kunststof pallets

kunststof pallets

Kunststof pallets zijn de plastic varianten van houten pallets. Deze zijn verkrijgbaar in alle gangbare formaten, en zijn inzetbaar in de meeste industrieën. Het grote voordeel van plastic pallets ten opzichte van houten pallets, is dat deze veel duurzamer zijn dan de houten. Een kunststof pallet kan bij zorgvuldig gebruik tot wel 10 keer langer mee gaan dan een houten pallet.

BESCHIKBARE FORMATEN KUNSTSTOF PALLETS:
400×600 mm
600×800 mm
800×1200 mm
1000×1200 mm
1100x1100mm
1140×1140 mm
1200×1200 mm
Andere formaten op aanvraag beschikbaar

KENMERKEN KUNSTSTOF PALLETS
Kunststof pallets bieden veel voordelen ten opzichte van de houten pallets. Zoals gezegd zijn de pallets een stuk duurzamer, dit heeft met meerdere factoren te maken, zo is de weerstand van een kunststof pallet beter dan die van een houten pallet. Ze zijn namelijk (beter) bestand tegen corrosie, chemicaliën en rot, dit maakt ze ook hygiënischer. Kunststof pallets houden geen vocht vast en zijn eenvoudig schoon te maken door het effen oppervlak. In tegenstelling tot houten pallets hoeven kunststof pallets geen behandelingen tegen ongedierte te ondergaan.
Bijkomend voordeel van een kunststof pallet is dat deze een stuk lichter is dan een houten pallet, terwijl de stevigheid gelijk blijft. Door de vorm zijn ze gemakkelijk stapelbaar, wat ze geschikt maakt voor het transporteren van goederen. Kunststof pallets hebben daarnaast het voordeel dat ze veiliger zijn dan houten pallets, deze bevatten vaak scherpe hoeken of losse spijkers, terwijl een kunststof pallets altijd een vlak en effen oppervlak hebben.

DE VOORDELEN VAN KUNSTSTOF PALLETS TEN OPZICHTE VAN HOUTEN PALLETS:
•Duurzaam: De pallets gaan tien keer langer mee dan houten pallets.
•Hygiënisch: plastic pallets pallets zijn eenvoudig schoon te maken en houden geen vocht vast.
•Gewicht: Plastic pallets zijn licht, ideaal voor export per luchtvracht.
•Stevig: De kwaliteit doet niet onder voor houten pallets.
•Vrijstelling voor export buiten Europa: Geen controles bij vervoer naar het buitenland.
•Veilig: plastic pallets zijn effen en vlak, en bevatten geen scherpe hoeken of losse spijkers.

TOEPASSINGEN VAN DE KUNSTSTOF PALLETS
Plastic pallets zijn geschikt voor het vervoer van de meeste transportgoederen. In bepaalde specifieke gevallen is een Plastic pallets zelfs verplicht. Bij branches waar hygiënisch vervoer vereist is, moet bijvoorbeeld een kunststof pallet gebruikt worden. Vooral in de voedselsector is dit vaak het geval. Ook in de chemische industrie worden doorgaans kunststof pallet gebruikt.

kunststof pallets

Elke willekeurige kunststof pallet in vergelijking met dezelfde categorie houten pallet is in principe even sterk. De intensiteit van uw transporten en uw logistieke proces zijn belangrijke factoren in wat voor u de beste keuze kunststof pallet is. Houten pallets worden doorgaans het meest gebruikt in de logistieke sector. Dit komt met name doordat hout relatief goedkoop is en een prima grondstof voor wat betreft recycling. Houten pallets worden vaak gebruikt in een open palletsysteem waarbij de originele verzender ze niet retour krijgt. In een gesloten palletsysteem ook wel pooling genoemd is een kunststof pallet de meest geschikte soort. Het omwisselen van lege kunststof pallets kan gebeuren op basis van onderling gemaakte afspraken tussen de verzender of producent met zijn klant. Er zijn verscheidene internationaal opererende pallet pool systemen actief. De meest bekende is die van de H1 hygiëne kunststof pallet

Wij bieden kunststof pallets in allerlei maten en van verschillende kwaliteit. De kwaliteit van een kunststof pallet hangt voornamelijk af van de gebruikte grondstoffen, de dikte van de kunststof wanden en de gebruikte persdruk. Deze elementen bepalen welke kwaliteit bij welke kunststof pallet van toepassing is. De kwaliteit bepaalt de draagkracht van de kunststof pallets. Bij Plastic pallet plaza zijn alle pallets van de hoogste kwaliteit maar is het wel belangrijk om te weten of een pallet is gemaakt van pp kunststof of HDPE kunststof.
Duurzaamheid

Al onze kunststof pallets zijn herbruikbaar en 100% recyclebaar. Wij willen graag samenwerken met onze klanten om de kunststof pallets gedurende de hele levenscyclus te kunnen onderhouden, van productie en reparatie tot het moment van recycling. Informeer daarom ook naar ons terugkoop programma. Na afloop van hun levenscyclus worden onze pallets gerecycled om opnieuw grondstoffen te verkrijgen die de basis vormen voor nieuwe plastic pallets. Een zeer groot deel van onze kunststof pallets is al vervaardigd uit gerecycled plastic, voornamelijk polypropyleen (PP) en high density polyethyleen (HDPE). Zo kunnen we een duurzame cyclus waarborgen, het milieueffect minimaliseren en bijdragen aan de vermindering van de CO2-uitstoot.

Gebruikte kunststof pallets

PlasticPalletPlaza verkoopt ook gebruikte pallets in. Onze gebruikte pallets zijn, ondanks enkele mogelijke sporen van gebruik, nog altijd in prima staat. Alle gebruikte pallets worden gecontroleerd op mogelijke schade en grondig gekeurd door onze specialisten. Alleen de goedgekeurde pallets worden aangeboden in onze webshop. Pallets die echt niet meer bruikbaar zijn worden gerecycled. Wilt u uw gebruikte plastic pallets verkopen? Kijk dan bij inkoop gebruikte pallets.

Snelle identificatie wat er in of op een plastic ladingdrager zit werkt het makkelijkst met een informatiedrager. Veel van de plastic bakken zijn standaard voorzien van een etikethouder. Wij spreken dan van geïntegreerde etikethouders. Het voordeel van geïntegreerde etikethouder is dat u geen extra kosten kwijt aan een additionele etikethouder en dat u geen tijd kwijt bent aan het aanbrengen van een additionele etikethouder. Bovendien blijft uw bak verschoond van stickerresten. Daarmee bespaart u op reinigingskosten en het is hygiënischer in gebruik.
Met een barcodesticker op uw ladingdrager kunt u uw partij goederen altijd volgen en unieke informatie meegeven. De zelfklevende informatiedrager kan na het productieproces op de plastic ladingdrager worden aangebracht.
Een In Mould Label barcode (IML-barcode) is voorzien van dezelfde eigenschappen als een gewone barcode. In tegenstelling tot de gewone barcode wordt de IML-barcode al tijdens het productieproces geïntegreerd in de plastic ladingdrager.

Een Radio Frequency IDentification tag (RFID-tag) is een chip met een antenne, voorzien van informatie. Een RFID reader kan deze tag lezen en een computer kan de gelezen informatie verwerken. RFID is een technologie om via radiofrequenties gegevens uit te wisselen tussen de tag en reader. Deze technologie helpt o.a. bij identificatie van goederen, waardoor goederenstromen beter te traceren zijn. De RFID-tag kan zowel tijdens als na het productieproces aangebracht worden.

Voor meer info 036 760 0793 of mail naar info@plasticpalletplaza.com

 

kunststof pallets kopen