Hygiene pallets gesloten dek

Voedselverwerkende industrie

Bedrijven die met voedsel omgaan moeten dit op een veilige en hygiënische manier doen. Het is hun verantwoordelijkheid om te voorkomen dat consumenten ziek worden.

Met een voedselveiligheidsplan brengt een bedrijf in kaart wat er mis kan gaan en hoe het fouten kan voorkomen. In dit plan wordt ook gekeken naar de hygiëne tijdens het vervoer van grondstoffen – en (half) fabricaten – naar de opslag in voldoende schone, donkere ruimtes.

Bedrijven volgen daarbij de regels voor de productie van veilig voedsel van het HACCP-systeem (Hazard Analysis Critical Control Points). Onze hygiene pallets   voldoen aan deze eisen.

Hygiene pallets gesloten dek kopen

Wat is een Hygiene pallet

Ook wel hygiëne pallets genoemd – is gemaakt van kunststof. Dit materiaal is veel hygiënischer dan hout. Hout is namelijk poreus, waardoor houten pallets een fijn nestje vormen voor ongedierte en insecten.

Ook geven houten pallets splinters af en dat is nu juist wat voorkomen moet worden. Kunststof is niet poreus en kan niet splinteren. Bovendien zijn Hygiene pallets gesloten dek volledig glad uitgevoerd, waardoor de kans op ongewenste gasten enorm wordt verkleind.

De afwerking van pallets zijn speciaal gericht op het voorkomen van ruimtes en naden waarin vuil zich kan ophopen.

Wanneer een Hygiene pallets?

De Hygiene pallets gesloten dek wordt gebruikt in de levensmiddelenindustrie. Het gaat dan om bedrijven die zich bezig houden met het bereiden, behandelen, verwerken, verpakken, vervoeren en distribueren van voedingsmiddelen of levensmiddelen. Al deze bedrijven moeten zich houden aan de HACCP regels.

‘Levensmiddelen’ is een algemene term en wordt gebruikt voor alle eetwaren en drinkwaren die door mensen worden genuttigd. Een voorbeeld hiervan is de vleesverwerkende industrie.

Ook de leveranciers van grondstoffen en hulpstoffen aan de voedingsmiddelenindustrie vallen onder de HACCP regels, net zoals de bedrijven die zich bezig houden met diervoeders.

Plastic Pallet Plaza heeft diverse hygiëne pallets in het assortiment. Zo kunt u onder meer kiezen uit diverse formaten en verschillende belastbaarheid.

Klantenservice Plastic Pallet Plaza

Heeft u vragen over uw bestelling of over de Lichtgewicht kunststof pallets van Plastic Pallet Plaza? Neem dan contact op met onze klantenservice. Wij zijn op werkdagen bereikbaar van 8:00 tot 16:30 uur via de telefoon, per e-mail of via de online chat.

Plastic Pallet Plaza
Draaibrugweg 2
1332 AC Almere

info@plasticpalletplaza.com
036 7604 262

Bank: NL24 INGB 0007070888
KvK: 62559060
BTW: NL854865962B01