Kunststof bakken

Kunststof bakken

Wat is de euronorm?

De kunststof bakken euronorm is een gestandaardiseerde maatvoering voor kunststof bakken.  Deze maatvoering wordt in heel Europa gebruikt. Alle kunststofbakken zijn gebaseerd op de basismaat 600 x 400 mm. De andere afmetingen zijn precies afgestemd op deze basismaat. Hoe de verschillende formaten zich verhouden tot elkaar is te zien in onderstaande afbeelding.

Euronorm kunststof bakken efficiënt vervoeren

kunststofbakken Euronorm-bakken zijn zeer efficiënt te vervoeren. Dit komt deels doordat een ruimte optimaal gebruikt kan worden door het stapelbare systeem. Daarnaast zijn de bakken gemaakt volgens bepaalde standaarden op het gebied van afmetingen. De logistieke sector is volledig ingericht op deze afmetingen. In heel Europa houdt men rekening met de standaard afmetingen van de  euronorm. Pallets, rolcontainers, vrachtwagens en alle andere schakels in het logistieke proces worden ontworpen met de euronorm afmetingen in het achterhoofd. De euronorm-bakken zijn dus een essentiële toevoeging in uw logistieke proces.

Een voorbeeld hiervan is ook te zien in de eerder getoonde afbeelding. Een europallet heeft een afmeting van 1200 x 800 mm. Op deze pallet passen precies twee euronorm  van 800 x 600 mm of vier euronorm bakken van 600 x 400 mm. Daarnaast kunt u eenvoudig combineren met alle euronorm  van diverse afmetingen. Omdat elke bak gebaseerd is op de basismaat zorgt u voor een optimaal gebruik van de europallet.

Kunststof bakken kopen