Haccp pallets

Haccp pallets

Haccp pallets

Kunststof pallets worden vanwege de hygiënische aspecten vaak toegepast bij transport van bedrijven die levensmiddelen produceren en bewerken. Deze bedrijven zijn wettelijk verplicht een HACCP-systeem (Hazard Analysis Critical Control Points) in te voeren en te onderhouden. Dit zijn bijvoorbeeld de volgende sectoren: vlees- en visverwerkende industrie; bejaardentehuizen; ziekenhuizen; gevangenissen; horeca; slagers; groenteboeren; kaasspeciaalzaken; supermarkten; tankstations; sportkantines; en dergelijke waar voedsel wordt verkocht. Deze bedrijven moeten hygiënisch te werk gaan en daarom maken zij meestal gebruik van kunststof pallets.

Speciale hygiënische pallets

Er is ook een speciale hygiënische pallet die vaak toegepast wordt in een specifieke HACCP-omgeving. De hygiënische pallets onderscheidt zich van andere pallets doordat deze volledig glad is uitgevoerd. Hiermee wordt aanhechting van vuil en bacteriën zoveel mogelijk voorkomen en is de reiniging een stuk eenvoudiger. Bij andere pallets zijn er toch hoekjes en randjes waar vuil zich misschien naar een tijdje in zou kunnen vastzetten.

Bij Plastic pallet plaza zijn de meeste plastic pallets en plastic bakken geschikt voor de food industrie volgens de Haccp norm

Vraag er naar

Haccp pallets kopen